logo maxhome.md

Apartamente în Chişinău


fără intermediări, zeru comissioane...

APARTAMENTE ÎN CHIRIE DIN CHIȘINĂU
PE 24 DE ORE ÎN CENTRUL ORAȘULUI

Informație pentru turişti în Moldova

turiştiFiecare turist care ajunge în orice țară, pentru prima dată, trebuie să știe un număr de informații de bază pe care îl va ajuta să se adapteze rapid la modul de viață local, pentru a afla mai multe despre regulile de conduită, ci doar să se simtă confortabil în timpul șederii lor într-un oraș străin. Și având în vedere faptul că turismul în Moldova este în continuă evoluție, am încercat să prezentăm pe scurt informațiile pentru a vă ajuta atunci când vizitați Moldova și capitala sa - Chisinau, va fi util să vă sfătuiesc să închirieze un apartament de inchiriat in Chisinau. În cazul în care toate condițiile pentru un sejur confortabil, vă veți simți ca acasă. Pentru clienții regulate reduceri speciale.

Poziţia geografică

Republica Moldova este situată în partea de sud-vest a Câmpiei Est-Europene, fusul orar - 2+, și ocupă o porțiune uriașă între Nistru și Prut, precum și o mică fâșie de pe malul stâng al râului Nistru, în cursului său inferior și mijlociu. Țara nu este imee la mare și gravitates geografic în regiunea Mării Negre, deși Republica Moldova dispune de acces direct la Dunăre (de coastă - 950 m). frontierele Moldovei cu privire la Ucraina la sud, est și nord, iar la vest - cu România. Țara are 33,7 mii mp. Zona M. km. De la nord la sudul Moldovei se intinde pe 350 km, dar de la vest la est - 150 km. Capetele țării: în sud - satul Giurgiulești (45 ° 28 'N lat ..), în partea de nord - satul Naslavcea (48 ° 29' N), în partea de vest - satul curbei (26 ° 30 'în sat .. ), în est - satul Palanca (30 ° 05 'în sat) ... Astăzi, teritoriul de pe malul stâng al râului Nistru și Bender, controlate de nerecunoașterea de către stat - pentru Republica Moldovenească Nistreană.

Populaţia

populaţiaMoldova este una dintre țările dens populate din Europa. Densitatea populației - 126.2 locuitori pe 1 km2. Populația țării de 3,8 milioane de locuitori. Populația Chișinăului aproximativ 800 000 de persoane.
Privind constituirea limbii de stat a Moldovei - limba moldovenească, care funcționează pe baza alfabetului latin. Limba oficială este folosită în toate domeniile: viața economică, socială, politică și culturală. Pe teritoriul Moldovei este lingua franca ambele limbi moldovenească și rusă. Regimul de vize cu Republica Moldova este majoritatea țărilor, cu excepția România, Israel și țările - membre ale CSI.

Regimul vamal

Transportul de mărfuri și articole de uz personal pe teritoriul vamal al Republicii Moldova de către persoane fizice nu impune plata taxelor vamale, accize, taxa pe valoarea adăugată și taxele pentru efectuarea procedurilor vamale. Non-rezidenți: nerezidenți ai Republicii nu are dreptul, ca importul și exportul de monede din țară, note și cecuri în sumă de lei nu depășește 2500 lei moldovenești. La toate acestea, ei au, de asemenea, dreptul de a lua de cecuri, bancnote ale țării și monede în valută străină în suma specificată în declarația vamală care să confirme autorizația de import sau export de valută în străinătate. O astfel de declarație poate fi emisă ca Banca Națională a Moldovei, în calitate de bancă autorizată.

Import de valută străină în Republica Moldova nu este limitat!

Apa potabilă din Republica:
În prezent, problema apei potabile în Republica Moldova nr.

Energie electrică în Moldova:
Tensiunea de rețea de 220 V.

Schimb valutar în țară:
Puteți face schimb de valută străină, la o bancă sau la casele de schimb valutar privat.

Nationala bauturi Alcoolul:
Vin de casă.

În ceea ce privește fumatul:
În Republica Moldova să fumeze în locuri publice - este interzisă.

Moneda Moldovei:
Leu moldovenesc - monedă al Republicii = 100 bani.

De comunicații mobile:
Comunicare standard GSM 900.

Telefoane de urgență:
901 - Pompieri
902 - Poliție
903 - Ambulanță
911 - Salvare
1188 - Informații

Alte articole interesante